28:e upplagan av “The Santa Barbara International Film Festival” går av stapeln

Av: Max Nygren
max.nygren@thetvvillage.com

The Santa Barbara International Film Festival” har presenterat datumen 24 januari – 3 februari för tillställningen som fyller 28 år i år. Executive Director Roger Durling kommenterar: “…den 27:e festivalen var ett spännande event för oss; fullt av förändring och växtvärk. Nu, mitt i förberedelserna inför årets upplaga kan jag garantera att vi har några riktigt intressanta dagar framför oss.” Öppningsceremonin kommer som vanligt att äga rum på den historiska “The Arlington Theater“.

Christopher Nolan intervjuas på The Arlington Theater i under SBIFF 2011.
Foto: Max Nygren

Festivalen är dedikerad åt konsten av filmskapande och erbjuder varje år ett brett utbud av världspremiärer för såväl internationella som “independent” filmer. Utöver detta brukar röda mattan beträdas av högkalibriga celebriteter i form av skådespelare, regissörer och andra stora namn inom filmindustrin. Förra årets huvudgäster och talare var inga mindre än Christopher Nolan och Nicole Kidman som båda visade stort engagemang och intresse för utvecklingen av SBIFF. Christopher Nolan fick motta en “Modern Master Award” och när Leonardo DiCaprio dök upp som prisutdelare kan man lugnt konstatera att festivalen befäste en förtjänad plats på filmfestivalkartan i USA.


Leonardo DiCaprio delar ut en “Mordern Master Award” till Christopher Nolan under SBIFF 2011.
Foto: Max Nygren

2012:s pristagare, talare och övriga gäster har ännu inte avslöjats men SBIFF attraherar mer än 70.000 besökare per år och det mesta talar för att årets version inte kommer att lämna någon besviken.

Advertisements