“Mad Men” möter “The Sopranos” i “Magic City”

Foto: Vanity Fair

Av : Max Nygren

Starz nya storsatsning “Magic City” tar plats i 50- och 60-talets glamorösa Miami, där kokainlinor i lyxhotellslobbys, prostitution och maffia-connections hör till vardagen. TV-serien kretsar kring den välbärgade Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan) som äger det mest grandiosa av alla hotell i Miami Beach, vid namn Miramar Plaza. Ike är naturligtvis gift med den vackra Vera Evans (Olga Kurylenko) som kämpar väldigt hårt för att passa in i en miljö som står i tydlig kontrast till hennes tidigare bakgrund.

“Du är inte censurerad på samma sätt när du gör kabel-tv vilket gör att du kan gestalta karaktärerna på ett extremt verklighetstroget sätt. Kärleken och våldet är hundra procent äkta,” berättar Jeffrey. Han fortsätter, “…bakom stängda dörrar kommer publiken få se alla problem Ike Evans besitter. På vägen upp till den tron han nu sitter på har han tvingats göra en “deal with the devil” och detta kommer tillbaka för att bita honom i baken.”

Om “Magic City” lyckas med det omöjliga, det vill säga kombinera stilen och känslan i “Mad Men” med mörkret och de djupa avgrunderna i “The Sopranos” kan detta vara en stark kandidat till sommarens största uttropstecken.

Magic City” förväntas ha premiär 6/4 – 2012.

Advertisements